Twinkle | Digital Commerce

CheapTickets.nl krijgt waarschuwing van ANVR

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:49

De reissite CheapTickets.nl heeft van branchevereniging ANVR een vermaning gekregen wegens het overtreden van de Code Reisaanbiedingen. In die code staat onder meer dat prijzen inclusief belastingtoeslagen en administratiekosten moeten zijn.

De ANVR had de kwestie het liefste binnenskamers gehouden, geeft ANVR-directeur Frank Oostdam tegenover Reisrevue toe. De ANVR werd door een klacht van KLM op de prijzen van CheapTickets gewezen.

CheapTickets heeft de site inmiddels aangepast zodat voldaan wordt aan de code. Volgens woordvoerder Ton Berends van CheapTickets was er sprake van een technologische barrière met het laden van bepaalde tarieven. Het bedrijf heeft inmiddels de techniek aangepast waardoor CheapTickets weer aan de voorwaarden van de Reiscode voldoet.

In augustus kregen diverse reisorganisaties om dezelfde reden al een tik op de vingers van de Reclame Code Commissie. Wegens misleidende prijzen en het overtreden van de Code Reisaanbiedingen werden toen Aer Lingus, Jet2com, SkyEurope en Ryanair teruggefloten.