Twinkle | Digital Commerce

Hema sluit pact met TravelBird

2017-11-08
180101
  • 2:02

Hema zet een nieuwe stap in leisure. De warenhuisketen heeft een overeenkomst gesloten met TravelBird, om zowel online als offline vouchers voor trips te gaan verkopen. De reisaanbieder geeft vanochtend geen commentaar over de samenwerking. 'Eind vandaag meer.'

Het contract tussen Hema en Travelbird wordt vandaag getekend, meldt De Telegraaf. De krant sprak met Dennis Klompalberts, medeoprichter van TravelBird. Vanaf morgen al zullen zowel in de winkels als op Hema.nl vouchers voor om te beginnen reisjes naar kerstmarkten worden verkocht. Vanaf 19 euro kunnen consumenten op pad met OAD. Beide partners konden vanochtend niet direct commentaar geven op het nieuws.

In rep en roer
Volgens De Telegraaf spreken touroperatos van een ‘bedreigend initiatief van een agressieve prijsvechter’. De krant schrijft dat de ‘klassieke reiswereld in rep en roer’ is over het pact tussen Hema en TravelBird, zonder concrete namen van touroperators te noemen. TravelBird is niet aangesloten bij het SGR Garantiefonds en het bedrijf voorziet ook niet in een eigen garantiefonds voor vooruitbetalingen.

Samwers in TravelBird
TravelBird wist sinds zijn oprichting in 2010 jaarlijks met gemiddeld 300 procent in omzet te groeien, onder andere via overnames maar zonder extern kapitaal. De omzet in 2013 kwam uit op 70 miljoen euro. Afgelopen maart staken twee van de bekende Duitse Samwer-broers geld in de Amsterdamse start-up.

‘B2b geen speerpunt’
In een interview met Twinkle zei medeprichter Symen Jansma begin dit jaar dat de b2b-verkoopactiviteiten ‘geen speerpunt’ vormen voor TravelBird, ‘maar het loopt wel goed door de interesse van vooral retailers en mediabedrijven. We hebben bijvoorbeeld acties opgetuigd voor Kruidvat en Albert Heijn. Dan leveren we maatwerk, onder hun vlag’. Op soortgelijke voet gaat de Hema nu met de reisaanbieder in zee.

Lekker weg
Onder de vlag van ‘Lekker weg’ en later Hema Tickets slijt de nummer 8 van de Twinkle100 al jaren dagactiviteiten en weekendjes weg. Drie jaar geleden startte Hema de ‘Lekker weg club’, een besloten leisure community. Voor 29 euro kregen klanten online toegang tot het aanbod van onder andere vliegreizen, stedentrips en theatertickets. Alle flash sales betroffen lastminutes, met een vertrek binnen zeven dagen. Tot de partners van Hema behoorden onder andere Transavia.com, Landal GreenParks en Van der Valk Hotels. Eerder dit jaar is Hema gestopt met het clubmodel.

Lees ook: Online reisbedrijven tonen nog altijd misleidende prijzen (5 september 2014)UPDATE 15.15 UUR
Een Hema-woordvoerster laat Twinkle weten dat de samenwerking met TravelBird niet structureel is. 'Het gaat om een tijdelijke actie met trips naar kerstmarkten in Duitsland. Een langdurige samenwerking is niet aan de orde.'