Twinkle | Digital Commerce

… Ondertussen, op het ministerie van EZ

2017-05-26
  • 1:04

De overheid heeft weer eens wat verzonnen. Nederland is een transportland, dus dachten enkele bureaucraten “Weet je wat? Laten we onze eigen logistieke sector maar ‘ns z’n laatste poot uitdraaien”. “Ja maar hoe dan? Wat kunnen we in hemelsnaam nog verzinnen?”
Gelukkig kwam Maria van der Hoeven net de presentielijst doornemen. Maria is minister van EZ, maar eerst was ze lerares, moet u weten. Net als Tieneke ‘tolheffing’ Netelenbos. “Ik weet wat”, zei Maria. “Dat internetgedoe is flink aan het groeien toch? En daar worden dus héééél veel doosjes gebruikt, om het op te sturen. En folie, en plakband, en het moet op pallets en ... Enfin. Als we ze nu eens vragen om elk plakbandje te meten en te wegen, en alle doosjes te tellen, en pallets te meten en … “
“Gaaf ideeee!”, riepen alle ambtenaartjes in de klas. “Die transportlui en al die webwinkels worden helemaal gek! En wij hartstikke rijk! Wat zullen we rekenen voor een cd-doosje?”
“Nou jongens, dat mogen jullie lekker zelf bedenken want ik kan immers helemaal niet rekenen?” De ambtenaartjes deden het in hun broek.

Onzin-verhaal? Ik ben bang van niet. Lees ’t maar hier en denk intussen vast na hoeveel pallets en doosjes u gebruikt. En ook al gebruikt u niets: bewijs t maar, want administreren zult gij! En Maria en haar ambtenaren? Ach, wie niets weet kan zich nooit vergissen.