Twinkle | Digital Commerce

'Omzet Britse webwinkels naar 56 miljard euro'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:57

De online bestedingen van Engelse consumenten bereiken dit jaar vermoedelijk een hoogte van 40 miljard pond (56 miljard euro). Dat voorspelt de Britse prijsvergelijkingsite Uswitch. De groei aan online bestedingen is vooral te danken aan het toenemend aantal huishoudens met een breedbandinternetverbinding. In Engeland heeft nu ongeveer driekwart van de huishoudens toegang tot breedbandinternet.

Volgens Uswitch stijgen de online bestedingen in heel 2007 tot 40 miljard pond. Ter vergelijking: in Nederland werd gedurende de eerste zes maanden van dit jaar voor 1,84 miljard euro online gekocht.

De Britse prijsvergelijkingsite schat dat de online omzet van webwinkels in 2020 zal zijn gegroeid tot 162 miljard pond. Dan zal de omzet van webwinkels in Engeland 40 procent bedragen van de totale omzet van de detailhandel, zo meldt de BBC. Volgens marktonderzoekers zal de omzet van Britse webwinkels tijdens de dagen voor Kerst met ongeveer 42 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode in 2006.