Twinkle | Digital Commerce

Kadootjes via Facebook

2017-05-26
  • 0:52

Op het moment dat zelfs je buurman je gaat uitnodigen voor een social network als linked-in, hyves of Xing, dan moet je opletten. Het gaat nu écht razendsnel. En dat biedt kansen voor creatieve webwinkeliers!

Natuurlijk kun je mooi gericht adverteren op de netwerken. Er is héél veel bekend over de netwerkers en daar kan je je voordeel mee doen.

Maar op Springwise las ik iets dat nog mooier was. Waarom geef je je online vrienden niet gewoon een presentje?  Social Flowers bedacht iets creatiefs voor die mensen die iets willen geven aan online vrienden waar je de adresgegevens niet van hebt. Je installeert een Facebook Social Flowers applicatietje, je selecteert de 'Facebook vriend' die je iets wilt sturen, en je kiest een mooi boeket. Social Flowers stuurt de ontvanger een e-mail en facebook berichtje om het adres op te vragen. Vervolgens wordt het bosje bloemen afgeleverd!

Een fantastisch idee om die heimelijke online liefde iets concreter te maken of weer eens in contact te komen met die oude vriend!

Ben benieuwd welke Nederlandse webwinkelier dit idee oppakt met bijvoorbeeld Hyves of Linked-in. Ik help je er graag bij!