Twinkle | Digital Commerce

Wat is een poeremetator?

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:33

poeremetatorNederlanders zijn massaal op zoek gegaan naar het niet bestaande woord 'poeremetator'. De reclame van postorderbedrijf Overtoom deed tienduizenden mensen op internet speuren. Donderdag waren meer dan 35 duizend hits op het woord, maandag nog maar tweehonderd. Inmiddels zou de teller op ruim negentigduizend staan. Tegelijkertijd is het product het meest gezochte artikel op de site van de webwinkelier. In de campagne van Overtoom wordt medewerker Jelle gevraagd een lijst van producten te bestellen, de bestelling eindigt met: èn een poeremetator. Maar wat is een poeremetator?

Soms wordt een grap die met de vaak nieuwe medewerker uitgehaald om een niet bestaand iets te gaan halen. Blijkbaar werkt het niet alleen op nieuwe medewerkers, maar hebben veel Nederlanders de handschoen opgepakt en zijn op zoek gegaan naar de poeremetator, schrijft De Telegraaf
 
Overtoom heeft op de eigen site een poeremetator-spel dat al 15.000 keer is gespeeld. Per dag klikken zevenduizend mensen op het apparaat op de site. Overtoom heeft zelf een apparaat laten ontwikkelen waarmee brieven kunnen worden opengemaakt en die de naam poeremetator heeft meegekregen. Deze wordt echter alleen als relatiegeschenk uitgedeeld, schrijft Elsevier Retail. Ondertussen zou in homo-kringen worden gegniffeld om de nieuwe reclamecampagne van Overtoom. 'De reclamemakers van Overtoom dachten met Poermetator een niet bestaand artikel te hebben verzonnen. Maar in de seksindustrie staat dit woord voor een dildo-achtige Skippybal', aldus de Gaykrant.

De Telegraaf somt ondertussen nog een kleine inventarisatie op van niet bestaande dingen waar naar gezocht kan worden: de kwikmagneet, ooievaarskuitenvet, een schop met een voetje, waaibomenhouten ladders, melkflessen -verloopnippel, dichte gaatjespan, vierkante gatenboor, doosje bougievonkjes, lawaaibomenhout, busje tussengas, gijpenteller, sleutel van het paradeplein, mapje zoekgeraakte stukken, de rode bosananas en de bromspijkers voor in het kabelschapje.