Twinkle | Digital Commerce

Webshop voor vijftigplusser

2018-06-07
1440810
  • [nieuws]
  • 1:39

De groep vijftigplussers in Nederland groeit snel. Van 5 miljoen in 2007 tot 7 miljoen in 2025. Dat komt neer op 43 van de Nederlandse bevolking. Maar hoewel Nederland steeds meer vijftigplussers telt, zijn er maar weinig speciaalzaken voor deze groep. Niet in de traditionele winkelgebieden, niet op internet. Dat schrijft Easer in het persbericht. Easer is een webshop met een breed en gevarieerd kwaliteitsassortiment waarin comfort en gebruiksgemak voorop staan. Onderzoeksinstituut TNO heeft Easer geadviseerd bij het gebruiksvriendelijk maken van de webshop.

Hoewel de webshop zichzelf presenteert als een webshop voor vijftigplussers, met als ondertitel 'webshop voor vitale mensen', lijkt het zich -gezien het productaanbod- vooral te richten op een oudere groep senioren.  Het assortiment bevat hulpmiddelen in de `strijd' tegen de voortschrijdende ouderdom, lifestyle producten, maar ook cadeaus voor kleinkinderen of voor grootouders, meldt Easer. Een greep uit het aanbod: Brain Training-spellen, retro-radio's, dvd's, (luister)boeken, opvouwbare wandelstokken en telefoons met veel, maar vooral ook met weinig toeters en bellen.

'Gebruiksgemak was en is het belangrijkste uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Easer webshop. Vooral ook omdat een deel van de doelgroep (nog) niet veel ervaring heeft met het kopen op internet', bericht de onderneming. Klanten krijgen voordat zij tot koop besluiten een overzicht van de totale kosten, inclusief de verzendkosten. De financiële afwikkeling is afgestemd op zowel ervaren als onervaren internetgebruikers. Om die reden kunnen klanten op verschillende manieren betalen: via iDeal, creditcard (Mastercard of Visa) of met een traditionele acceptgiro.

De Easer webshop is ontwikkeld door internetdienstverlener 4net. Onderzoeksinstituut TNO heeft Easer geadviseerd bij het gebruiksvriendelijk maken van de webshop, zodat ook onervaren internetgebruikers hun weg kunnen vinden in de webshop. 

Easer-directeur en -oprichter Frank Schasfoort neemt deel in een expertgroep van het overheidsprogramma Digibewust waarin de beveiliging van webshops wordt behandeld.