Twinkle | Digital Commerce

Google en Yahoo werken aan netwerk

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:04

Google en Yahoo werken beiden aan de ontwikkeling van een nieuwe sociaalnetwerksite. Googles huidige sociale netwerk Orkut is tot op heden weinig succesvol. Ook het netwerk van Yahoo, Yahoo 360 is aan vervanging toe. Sociale netwerken als Myspace en Facebook zijn mateloos populair in de Verenigde Staten. Voor beiden zoekdiensten de reden hier in te investeren.

Een paar jaar geleden begon Orkut stormachtig. Iedereen die iets 'deed' met internet was op dit netwerk te vinden. Maar al snel ging het bergafwaarts met deze dienst van Google. Inmiddels is het alleen nog relevant in Brazilië en India, zo geeft Google zelf op zijn blog toe. Ook is de interface niet 'des Googles', aldus de zoekdienst. Dus waagt het een nieuwe poging, onder andere via een universiteitsproject genaamd Socialstream. Het idee hierachter is feitelijk een overkoepelend platform voor alle mogelijke bestaande netwerken. Zo kunnen gebruikers op Socialstream hun data van bijvoorbeeld Blogger, Flickr en Picasa samenbrengen.

Het techweblog Techcrunch meldt een nieuwe dienst van Yahoo, Mosh genaamd. Veel meer dan dat is er echter nog niet over bekend.

Bron: nu.nl