Twinkle | Digital Commerce

16 procent wereldbevolking online

2017-05-26
393306
  • [nieuws]
  • 1:03

Wereldwijd zijn 771 miljoen mensen online. Dat is 16 procent van de bevolking van 15 jaar of ouder, aldus comScore. Bijna 92 miljoen van de mensen die online zijn woont in China. Google blijkt nog altijd de populairste site. Bijna 70 procent van de internetgebruikers wereldwijd maakt gebruik van de zoekmachine.

Zowel Google als het op één na grootste domein Microsoft zagen het aantal unieke bezoekers tussen april en mei toenemen met 2 procent. Gemiddeld bezoekt een surfer Google 27 keer per maand, Microsoft 23 keer en Yahoo! 22 keer. Het domein van Apple zag het bezoek in een maand tijd het meeste toenemen, met 5 procent. Voornamelijk veroorzaakt door de release van de Apple iPhone, aldus comScore. eBay en Amazon zijn respectievelijk het zesde en achtste domein wereldwijd.

Webwinkels zagen in mei het bezoek toenemen, mede veroorzaakt door moederdag en uitverkoop. Prijsvergelijkingsgroep Ciao Sites was het snelstgroeiende domein, met een toename in bezoek van 31 procent tot 29,6 miljoen unieke bezoekers. Postorderaar Karstadt-Quelle zag het wereldwijde bezoek met 15 procent toenemen.