Twinkle | Digital Commerce

Univé veruit grootste internetverzekeraar

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:54

verzekerenVerzekeraar Univé is marktleider op het gebied van internetverkoop. Dat blijkt uit het rapport 'Online Verzekeringen 2006' van Thuiswinkel.org en Blauw Research.

Vorig jaar sloot Univé meer dan 100.000 polissen af via internet, en is daarmee veruit de grootste internetverzekeraar van Nederland. De totale online verzekeringsomzet is ongeveer 288 miljoen euro aan nieuwe premies. Dat is bijna 50 procent meer dan in 2005 toen 196 miljoen aan nieuwe premie werd binnengehaald. Naast reizen zijn verzekeringen de populairste thuiswinkelproducten. De populairste verzekeringen zijn zorg-, auto- en reisverzekeringen.

Het marktaandeel van Univé  binnen de totale omzet van 288 miljoen euro is ongeveer 20 procent. Na Univé zijn ook verzekeraars FBTO, Postbank en Zilveren Kruis populair als online verzekeraar. Op independer worden de meeste online verzekeringen afgesloten, maar aangezien Independer geen risicodrager is, is Univé koploper.

Centraal Beheer valt als grote verzekeraar buiten de top 5 van online verzekeraars. Toch is achmea wel de grootste partij op het web, aangezien FBTO, Zilveren Kruis en Interpolis hiertoe behoren.

Bron : Assurantie Magazine via MKB Net