Twinkle | Digital Commerce

Elektronisch factureren steeds populairder

2017-05-26
100100
  • [nieuws]
  • 0:55

Ruim driekwart van de Nederlandse bedrijven ontvangt het liefste elektronische facturen. Daarnaast geven de ondervraagde bedrijven aan dat naar schatting de helft van de consumenten hier de voorkeur aan geeft. Dat blijkt uit onderzoek van StreamServe, wereldwijd marktleider van Enterprise Documenten Presentment (EDP)-software.

Bedrijven verwachten flink wat kosten te besparen door elektronisch te factureren. Ruim een derde verwacht dat ze 40 procent aan besparen en een derde zelfs meer dan 60 procent.

Bijna alle respondenten, 95 procent, kunnen het waarderen als een leverancier de keuze biedt tussen papieren en elektronische facturen. In combinatie met een meerderheid van 54 procent, die aangeeft dat implementatie van elektronische facturatie in de bestaande systemen 'eenvoudig' is, lijkt er door het Nederlandse bedrijfsleven direct voordeel te halen. Het onderzoek onder de 3.500 lezers van de digitale nieuwsbrief van StreamServe had als doel de behoefte binnen de Nederlandse markt aan elektronisch factureren in kaart te brengen.

Bron: Financieel Management via Marketing Online