Twinkle | Digital Commerce

Wal-Mart stapt in videodownloads

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:52

Wal-Mart gaat videodownloads aanbieden. Wal-Mart heeft hiertoe een beta-versie gelanceerd. Op Walmart.com bevinden zich meer dan 3.000 titels van films en televisieseries.

De downloads kunnen op de PC opgeslagen worden en op PC, laptop en draagbare mediaspelers worden afgespeeld. ‘Dit is een belangrijke stap voor Wal-Mart in homevideo. Hierdoor kunnen we onze klanten beter bedienen’, zegt Kevin Swint, verantwoordelijk voor digitale media binnen het concern. ‘We zijn ook blij dat we bij de lancering de support hebben van alle grote Hollywood-studio’s.' Daardoor is het aanbod groter dan dat van bijvoorbeeld concurrent Apple.

Nieuwe films kosten tussen de 12,88 en 19,88 dollar, oudere films zijn vanaf 7,50 dollar verkrijgbaar. Televisieseries kosten 1,96 per aflevering. De films worden op de site verkocht vanaf dezelfde dag dat ze op DVD verschijnen.

De webshop biedt consumenten de mogelijkheid nieuwe films te zoeken op basis van acteur of regisseur. De winkel heeft ook trailers en overzichten op categorie/ genre en tv-netwerk. De betadienst maakt gebruik van een nieuwe technologie van HP Video Merchant Services.