Twinkle | Digital Commerce

Consumentenautoriteit haalt reissite uit de lucht

2017-05-26
  • 1:05

De Consumentenautoriteit heeft een op Nederland gericht deel van de Duitse website ufoflug.com uit de lucht laten halen. Volgens de recent opgerichte waakhond voldoet de site, die vluchten naar Marokko aanbiedt, niet aan de wettelijke eisen.

Op de site stonden geen bedrijfsgegevens, die nodig zijn om vragen of klachten in te dienen. De Consumentenbond trok al eerder aan de bel omdat United Fly Organisation (UFO) zich niet aan de regels zou houden. Volgens de bond zijn de vervoersvoorwaarden onbekend, en is niet duidelijk welke luchtvaartmaatschappij de vlucht uitvoert. Schiphol zou klachten hebben gekregen van mensen die via ufoflug.comprobeerden te boeken. Bij navraag bleken aangeboden vluchten niet bij de luchthaven bekend te zijn, aldus de Consumentenbond.

De Consumentenautoriteit let sinds 1 januari op consumentenrechten en eerlijke handel. Sinds die datum is er ook een Europese wettelijke verordening, die maakt dat Europese toezichthouders gezamenlijk kunnen optreden tegen bedrijven die het niet zo nauw nemen met de consumentenregels. De autoriteit vroeg zijn Duitse partner de site uit de lucht te halen. Het Nederlandse deel is nu gestaakt. Het is volgens de autoriteit de eerste keer dat een grensoverschrijdende overtreding met de nieuwe verordening kon worden aangepakt.

Bron: nu.nl