Twinkle | Digital Commerce

Genoeg 'gedupeerden' voor rechtzaak Otto

2017-05-26
  • 1:15

Stichting Postwanorder, waar ‘gedupeerde’ Otto-klanten zich verzameld hebben, heeft genoeg aanmeldingen om een rechtzaak te starten. Zij willen alsnog hun lcd-tv voor 99 euro ontvangen.

Zo’n 3000 mensen bestelden de televisie voor het minieme bedrag. Zij kregen een orderbevestiging, maar hoorden later dat de tv niet voor die prijs geleverd zou worden.

De Stichting heeft nu 890 aanmeldingen ontvangen, van gedupeerden die desnoods via een rechtzaak de tv willen bemachtigen . Dit aantal is voldoende om tegen Otto te procederen.  Alle deelnemers betalen hier 25 euro voor. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden. ‘Dit omdat enerzijds er nog steeds verzoeken van consumenten binnenkomen om mee te doen en anderzijds wij ook realistisch zijn en weten dat procederen tegen Otto gewoon veel geld kost’, meldt de website.

Het advocatenkantoor is momenteel bezig met de voorbereiding van de op te starten procedure. ‘Wij verwachten u uiterlijk volgende week het concrete plan van aanpak van de Stichting te kunnen presenteren’, aldus de Stichting.  Wanneer de rechtzaak is, is nog niet bekend.

Volgens Dick Schreuder, de advocaat van de groep consumenten, zijn er voldoende aanknopingspunten. Tegenover het AD zegt hij dat het vermelden van een verkeerde prijs een marketingactie betreft. ‘Otto heeft er door dit voorval heel wat adresgegevens bij. Voor hun heel waardevol. Bovendien is gebleken dat Otto dankzij deze stunt bekender is geworden dan Neckermann en Wehkamp.´ Een woordvoerder van Otto meldt dat het natuurlijk geen stunt is. ´Dan hadden we het wel groot op de homepage gezet.´