Twinkle | Digital Commerce

Online verkoop spullen bommenman

2017-08-03
  • [nieuws]
  • 0:51

Een Amerikaanse federale rechter heeft bepaald dat diverse persoonlijke bezittingen van de veroordeelde bommenmaker Theodore Kaczynski  via internet moeten worden verkocht.

De spullen werden in 1996 in beslag genomen tijdens een huiszoeking in Kaczynski's optrekje in Lincoln, Motana. De voorwerpen, waaronder boeken, gereedschap, kleding en twee chequeboekjes, dienen na een aankondiging te worden verkocht via een webveiling.

Theodore Kaczynski werd na zijn arrestatie in april 1996 veroordeeld tot een levenslange gevangenis, zonder uitzicht op vervroegde invrijheidstelling, nadat hij van 1978 tot 1995 met zelfgemaakte bommen drie mensen doodde en nog eens 23 mensen verwondde.

Zo'n 100 bezittingen van Kaczynski zullen niet worden geveild. Het betreft onder meer recepten en basismateriaal voor het vervaardigen van explosieven.

Slechts 10 procent van de opbrengst gaat naar het bedrijf dat de online veiling organiseert. De rest moet Kaczynski gebruiken om een schadeloosstelling te voldoen. De bommenmaker is naast zijn celstraf veroordeeld tot het betalen van 15 miljoen dollar aan zijn slachtoffers.

Bron: Telegraaf