Twinkle | Digital Commerce

Gouden Gids gaat concurrentie aan

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:01

De online concurrentie van de Gouden Gids groeit. Initiatieven als iLocal en Zibbsearch  zorgen ervoor dat de Gouden Gids moet zoeken naar nieuwe mogelijkheden om consumenten en bedrijven die op internet zoeken naar producten en diensten te blijven aantrekken.

Daarom heeft het gidsenbedrijf, eigendom van de investeerders Apax en Cinven, de sites goudengids.nl en nationaletelefoongids.nl in een nieuw jasje gestoken. Die nieuwe sites gaan vandaag in de lucht, en zouden van snellere zoektechnologieën van Fast Search en Local Matters gebruikmaken. Hun technologie zou ook leiden tot relevantere resultaten. 'We presenteren liever vijf à tien bruikbare zoekresultaten dan duizenden resultaten waar je weinig mee kunt', zegt Niek Veendrick, marketingmanager on line van Gouden Gids tegenover de Telegraaf.Gouden Gids hoopt hiermee concurrenten zoals TelefoongidsGoogle, Ilocal en Zibbsearch af te troeven.

De site zou zich van bovengenoemde concurrenten onderscheiden door de zoektechnologie in combinatie met een database met de contactgegevens van vrijwel alle bedrijven in Nederland. De nieuwe sites zijn ook voorzien van een landkaart, waarop de locatie van gevonden bedrijven te zien is. Ook hebben de sites een verbeterde routeplanner en een folder waarin zoekresultaten kunnen worden opgeslagen.

Bron: Telegraaf