Twinkle | Digital Commerce

Britse belangenbehartiger sleept Russische site voor rechter

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:53

BPI, de Britse belangenbehartiger voor de muziekindustrie, gaat de Russische muziekdownloadsite AllofMP3.com voor de rechter slepen. De site is ook populair onder veel Britten.

Volgens BPI beschikt de Russische downloadsite niet over de juiste licenties om ook in Groot-Brittannië muziek aan te bieden. Met de rechtzaak wil de belangenbehartiger de íllegaliteit van de site aantonen’.

De rechtzaak zou voor 1 september moeten plaatsvinden, maar of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Vanaf die datum gaat AllofMP3.com werken in overeenstemming met de op die dag in werking tredende nieuwe Rusissche copirightwetgeving. Dit op basis van contracten met internationale belangenorganisaties van rechthebbenden, zoals het Nederlandse Buma/Stemra.

Het zou niet de bedoeling van BPI zijn om achter de gebruikers van de site aan te gaan. Ze zeggen het op de Russische site en de mensen daarachter gemunt te hebben. Een negatieve uitspraak heeft echter zeer waarschijnlijk wel gevolgen voor gebruikers, omdat internetproviders zullen worden gedwongen doorgifte van de site te blokkeren.

Bron: Telegraaf