Twinkle | Digital Commerce

Bloembollen nu ook online geveild

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:54

Over vijf dagen is het ook mogelijk deel te nemen aan een online bloembollenveiling. Flower Bulbs Access is een initiatief van Henk Hoogervorst Bollenoord Veilingbedrijf uit Middenmeer.

Omdat de traditionele veiling van bloembollen nauwelijks meer rendabel is, vanwege de hoge vaste kosten van veilinghuizen en zalen, is gezocht naar een alternatief. Kwekers kunnen via de digitale veiling tegen lagere kosten hun partijen bollen verhandelen. Op 18 juli gaat de eerste online veiling van start.

De verkoper kan tot 13.00 de partijen aanmelden. Voor 17.00 moeten de partijen daadwerkelijk aangeleverd zijn. Bieden op de geboden partijen kan vanaf 14.00 uur en eindigt om 08.00 uur de volgende ochtend. Vervolgens worden de partijen verdeeld over de hoogste bieders, en worden de bollen geleverd op de plaats waar de handelaar ze wil hebben.

Deelnemers, zowel aanvoerders als kopers, betalen 200 euro per jaar aan abonnementskosten plus elk 3,5 procent van het bedrag van de geveilde handel, zo blijkt uit het deelnemerscontract.

Bron: Telegraaf