Twinkle | Digital Commerce

Bijna helft 50-plussers UK online

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:59

43 procent van de inwoners van het Verenigd Koninkrijk boven de vijftig jaar is online. Hiervan koopt 23 procent producten en diensten via internet, blijkt uit onderzoek van Starcom.

In totaal zijn er 20 miljoen 50-plussers in het Verenigd Koninkrijk.

Online uitgaven

Online geven de 50-plussers per jaar 900 miljoen pond uit, en nemen daarmee 20 procent van de totale online omzet voor hun rekening. In totaal vormt deze groep ook 20 procent van de online populatie. De helft van de 50-plussers beschikt over een breedbandverbinding.

Van de 70- tot 79-jarigen heeft maar liefst 14 procent toegang tot internet. Genoemde cijfers zijn volgens de onderzoekers een logisch gevolg van het pc-bezit thuis en op het werk waaraan 50-plussers gewend zijn. Voor velen is internetgebruik onderdeel van het dagelijks leven.

Online reclame

Andere bevindingen hebben betrekking op online reclamevormen. De 50-plussers benaderen dit op hun eigen manier. Banners worden vaak genegeerd, net als pop-ups. Daarentegen wordt zoekmachinemarketing wel gewaardeerd. Ook blijkt dat de doelgroep tot wel drie pagina’s zoekresultaten bekijkt wanneer ze op zoek zijn naar informatie.

Bron: MKBnet nieuwsbrief