Twinkle | Digital Commerce

Australiërs regelen bankzaken liever online

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:04

Australiërs geven de voorkeur aan online betalen. Uit onderzoek van de Australische Commonwealth Bank, ‘e-money survey', kwam naar voren dat 6,8 miljoen Australiërs wel eens online gebankierd heeft, en dat 85 procent de voorkeur geeft aan bankieren via internet voor hun dagelijkse bankzaken.

Gemak

Vooral het gemak van online bankieren spreekt de respondenten aan. De helft van de respondenten noemt dit als voornaamste reden. Tijd besparen wordt door 29 procent genoemd, gevolgd door ‘het gemak in gebruik in vergelijking met traditioneel bankieren’, 10 procent vindt online bankieren makkelijker. 7 procent geeft aan door online bankieren betere controle te hebben op de financiën.

Veranderende patronen

‘Het gemak van online bankieren zorgt ervoor dat mensen een betere controle over hun financiën hebben en draagt bij aan veranderende patronen in betaalgedrag’, vertelt Micheal Cameron van de Commonwealth Bank. ‘Bijna alle consumenten die via internet bankieren geloven in de veiligheid van het online systeem. Onder de consumenten die nog niet online hun bankzaken regelen is 32 procent overtuigd van de veiligheid.’

Rekeningen betalen

Het onderzoek toonde aan dat vooral geld overmaken naar verschillende rekeningen en het betalen van rekeningen populaire online activiteiten zijn. Hierbij verkiezen Australiërs internet boven de telefoon of een bezoek aan de bank.

Bron: eMarketer