Twinkle | Digital Commerce

Mastercard gelooft niet in één mobiele portemonnee

2017-10-05
497282
  • 1:27

In navolging van Google en PayPal heeft ook Mastercard een mobiele betaaloplossing aangekondigd. PayPass Wallet Services, voor betalingen op afstand of in de winkel. Het onderliggende platform is open: retailers kunnen hun eigen mobiele portemonnee ontwikkelen.

Gebruikers van de PayPass Wallet kunnen straks behalve met Mastercard betalen met American Express, Visa, Discover en andere credit- debit- en prepaid kaarten, die allemaal zijn gekoppeld aan het platform. Een open API (application programming interface) stelt ook banken, winkeliers en andere partijen in de gelegenheid mobiele portefeuilles te creëren:



Mastercard blijft voor fysieke winkelbetalingen op basis van near field communication (nfc) samenwerken met Google Wallet, meldt Webwereld. Eind vorig jaar ging Google Checkout, voor betalingen op afstand, op in Google's digitale portemonnee.

Flexibiliteit
Ed McLaughlin, hoofd nieuwe betaalmogelijkheden bij Mastercard, zegt in een persbericht over de nieuwe diensten dat winkeliers hun klanten flexibiliteit willen bieden in betaalmogelijkheden. Zo kunnen ze meer consumenten overhalen tot het doen van aankopen, zowel online (remote payments) als in de winkel (proximity payments). ‘We zijn ons ervan bewust dat voor betalingen geen enkele digitale portemonnee de overhand zal krijgen. PayPass Wallet Services vereenvoudigt het winkelen en biedt banken, consumenten en winkeliers flexibiliteit en keuze’, aldus McLaughlin.

Voorlopig niet in Nederland
De PayPass Wallet Services (zie de infograpic hieronder) komen voorlopig niet beschikbaar in Nederland: eerst zijn de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en Australië aan de beurt. American Airlines en Barnes & Noble behoren tot de eerste partners die de betaalbutton van PayPass op hun websites zullen plaatsen. In de loop van volgend jaar volgt de uitrol in andere landen, maar welke precies heeft Mastercard niet bekendgemaakt.