Twinkle | Digital Commerce

Google: betalen met vingerafdruk via Android Pay

2017-10-05
180101

Google komt met nieuwe betaalfunctionaliteit voor zijn mobiele besturingssysteem: Android Pay. Consumenten kunnen hun creditcardgegevens en betaalpassen opslaan en zowel in-store als in-app betalen met hun vingerafdruk.


Met Android Pay biedt Google volgens The Wall Street Journal een soort herkansing aan Google Wallet. De contactloze in-store betaalmogelijkheid van Google Wallet is voor Android Pay geoptimaliseerd, onder andere met een vingerafdrukscanner voor authenticatie. Ook is het mogelijk om aankopen in de Play Store of in apps van derden af te rekenen met de nieuwe vingerafdrukscanner.

Gegevens
De komende maanden wordt Android Pay klaargemaakt voor de lancering deze zomer. Dan kunnen eerst Amerikaanse consumenten gebruik maken van de service. Hun creditcardgegevens worden niet gedeeld met verkopers, belooft Google.

Apple’s primeur
Apple was de eerste die betalen met de vingerafdruk mogelijk maakte. Sinds september kunnen Amerikaanse consumenten al via Apple Pay betalen in fysieke winkels. Om mobiele aankopen een boost te geven maakte Apple daarnaast een Touch ID API voor retailers beschikbaar, waarmee zij biometrisch betalen in hun apps kunnen meebakken.

Google Wallet teruggeschroefd
Google Wallet verwerkt sinds maart geen betalingen meer voor digitale goederen, zoals het kopen van muziekbestanden. Het bedrijf zei in november dat Google Wallet niet meer past bij zijn huidige strategie, omdat het ‘nieuwe uitdagingen’ is tegengekomen in de markt.