Twinkle | Digital Commerce

Bpost opent grootste pakketautomaat van België

2024-09-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Na PostNL gaat nu ook de Belgische bezorgdienst Bpost voor de grootste pakketautomaat van het land. De 11 meter lange automaat staat in Leuven en heeft ruimte voor 184 pakjes.

De locatie van de pakketautomaat, de Philipssite, werd niet toevallig gekozen, meldt Bpost. Er komen namelijk veel inwoners langs dit drukke kantoor- en sportcomplex.

Ecologische voetafdruk

Ook heeft Bpost twee jaar geleden van Leuven een ecozone gemaakt, waardoor alle leveringen uitstootvrij gedaan moeten worden. Volgens Chris Peeters, ceo van Bpost, draagt dit bij aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. ‘Pakjesautomaten, zoals dit exemplaar in Leuven, maken een belangrijk deel uit van de ambitie van Bpost om dichterbij te zijn dan ooit. Of je thuiswerkt of niet: in een automaat haal je je pakje gewoon af wanneer het jou past, en kan je het even gemakkelijk terugsturen. Ook is het de meest milieuvriendelijke manier om een pakje te ontvangen of te versturen’, aldus Peeters.

PostNL opent pakketmuur

Een week geleden kwam het bericht dat PostNL zijn grootste pakketautomaat tot nu toe geopend had in een filiaal van Plus in Leiden. Het gaat om een automaat met in totaal 152 vakken, terwijl een standaard formaat bij PostNL beschikt over 16 vakken. De aanvraag voor de grote automaat kwam van de Plus-ondernemer zelf.

Foto: Bpost