Twinkle | Digital Commerce

‘Shein zoekt magazijn in VK’

2024-08-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Het Chinese platform Shein zou op zoek zijn naar een Brits magazijn in de Midlands, ter voorbereiding op een notering op de London Stock Exchange.

Drapers schrijft dat een team van vertegenwoordigers van Shein de afgelopen maanden potentiële locaties heeft bezocht. Er zijn ongeveer tien bezichtigingen geweest op locaties in Derby, Daventry, Coventry en Castle Donington.

Wel of niet?

Shein zou van plan zijn om tegen het einde van het jaar een definitief besluit te nemen over een magazijnlocatie, waarbij de site in het derde kwartaal van volgend jaar geopend moet worden. Echter, volgens een woordvoerder van Shein zijn er geen directe plannen om magazijnruimte in het VK te verwerven, meldt Drapers, wel onderzoekt het platform actief magazijnlocaties wereldwijd.

Temu

Ook Temu is op zoek, maar dan naar handelaren in meubels, bouwmaterialen, tuinieren, digitale huishoudelijke apparaten, sport en buitenhuisinrichting. Het platform is sinds maart dit jaar begonnen met de overstap van een fully managed model naar een semi-managed model, dat Chinese handelaren in staat stelt om goederen per boot te verzenden en ze in buitenlandse magazijnen te plaatsen.