Twinkle | Digital Commerce

Scotch & Soda opnieuw failliet verklaard

2024-06-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De Noord-Europese retail- en e-commerce tak van het kledingmerk Scotch & Soda, S&S Europe, is failliet verklaard. Winkels en webshop blijven voorlopig nog open in Nederland.

In een persbericht geeft het merk aan dat het faillissement veroorzaakt wordt door logistieke problemen na de doorstart in 2023 en aanhoudende verliezen als gevolg daarvan. Ook voor de vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg en Oostenrijk is faillissement aangevraagd. In totaal gaat het om 92 winkels en 721 medewerkers, waarvan 28 winkels en 320 medewerkers in Nederland.

Eerder al failliet

Vorig jaar maart vroeg Scotch & Soda ook al faillissement aan voor de Nederlandse activiteiten, omdat het bedrijf de negatieve effecten van corona en hoge inflatie niet kon opvangen. Nog geen week later werd bekend gemaakt dat het Amerikaanse bedrijf Bluestar Alliance de nieuwe eigenaar van Scotch & Soda werd. Bluestar Alliance is eigenaar van onder andere winkelketen Hurley.

Mogelijke doorstart

De curatoren, Michel Moeijes en Abslem Ourhris van Tanger Advocaten, mikken op een doorstart. De verwachting is dat binnen circa 2 weken, middels een doorstart, de verkoopactiviteiten door een andere partij zullen worden voortgezet in overleg met Bluestar Alliance.