Twinkle | Digital Commerce

Bpostgroup versterkt Europese logistiekstrategie door overname Staci Group

2024-08-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Het Belgische bpostgroup heeft begin deze maand de overname van Staci Group afgerond. De integratie met deze Europese specialist in 3PL-diensten zorgt ervoor dat bpostgroup zijn omnichannel logistiekdiensten kan uitbreiden.

Dit maakte bpostgroup bekend in een persbericht. De overname van Staci ondersteunt de transformatie van het postbedrijf tot een belangrijke internationale leverancier van logistieke pakjesdiensten. Met de integratie van Staci wil bpostgroup synergieën creëren, zijn activiteiten diversifiëren en een duurzame groei verzekeren.

Wereldwijde uitbreiding mogelijk

Staci is gespecialiseerd in gedetailleerde logistiek en B2B-diensten, waaronder fulfilment, kwaliteitscontrole, kitting, multi-transport en zware, beveiligde en tijdspecifieke leveringen. Hierdoor kan bpostgroup zijn B2B- en omnichannel-aanbod sneller uitbreiden. Zo krijgt het bedrijf meteen toegang tot geavanceerde 3PL-technologieën, waaronder IT-platformen en -applicaties, die de bestaande sterke punten van het bedrijf aanvullen en de omnichannel-logistiekoplossingen verder uitbreiden. Staci's aanwezigheid in de VS en de recente uitbreiding naar China en Hong Kong bieden aanzienlijke groeimogelijkheden wereldwijd. In totaal exploiteert Staci meer dan tachtig magazijnen wereldwijd.