Twinkle | Digital Commerce

Noppies maakt een doorstart

2024-07-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Babymerk Noppies kan een doorstart maken doordat investeringsmaatschappij Standard Investment het merk overneemt van het moederbedrijf Nine&Co, dat in juni failliet ging.

Dochteronderneming van Standard Investment, Brands4Kids A/S, meldt dit in een persbericht. Het hoofdkantoor van Noppies, waar magazijn, ontwerp, verkoop, e-commerce, financiën en marketing gevestigd zijn, blijft wel in Lelystad.

‘Noppies past perfect in onze wereldwijde reis’

Michael Nederby, sales director bij Brands4Kids A/S, zegt hierover in het bericht: ‘Noppies is een sterke speler in zowel e-commerce, marktplaatsen als groothandel, waardoor het merk perfect past in onze wereldwijde reis om een sterke multi-brand partner te zijn in Europa, Noord-Amerika en Azië. Met deze overname introduceren we ook de nieuwe categorie zwangerschapskleding in onze multibrand direct-to-consumer B2B webshop die over de hele wereld beschikbaar is.’

Faillissement Nine&Co

Eind juni werd bekend dat het moederbedrijf van Noppies, Nine&Co, failliet verklaard was. Ook dochterbedrijven Task International en Task Licenses werden hier in meegenomen. Er werd toen gekeken naar mogelijkheden voor een doorstart. Eind vorig jaar ging de entiteit waar de winkels van Noppies onder vielen over de kop. Van de andere onderdelen was toen al bekend dat deze in financiële problemen zaten en er naar een akkoord met schuldeisers werd gezocht. De online verkoop van Noppies ging toen wel door.