Twinkle | Digital Commerce

Hunkemöller sluit dit jaar nog eens 45 winkels

2024-07-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Lingerieketen Hunkemöller heeft in 2023 een nettoverlies geleden van 141,8 miljoen euro. Mede hierdoor werden er vorig jaar al 45 winkels gesloten en staan er ook dit jaar 45 winkels op de planning om definitief te sluiten.

Dat blijkt volgens RTL Nieuws uit de jaarcijfers van de keten over het boekjaar 2023. Hunkemöller had niet alleen last van de hoge inflatie waardoor de kosten stegen, maar merkte ook een daling in de omzet doordat consumenten een lager besteedbaar inkomen hadden.

Financiële situatie verslechterd

Het eigen vermogen van de keten daalde van ruim 211 miljoen euro tot bijna 71 miljoen euro. Dat is een daling van 18,6 procent tot een magere 7,7 procent van het balanstotaal. Het bedrijf leende in juni 50 miljoen euro en dat bedrag moet volgens Hunkemöller voldoende zijn om nog minstens twaalf maanden aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen, schrijft RTL Nieuws.

Onbekend om welke winkels het gaat

Hunkemöller, dat sinds twee jaar in handen is van investeerders, geeft aan dat er zo'n 170 winkels in Nederland zijn. Daarnaast zijn er vooral winkels in Duitsland, België en Oostenrijk. De keten wil volgens de nieuwssite niet aangeven waar afgelopen jaar winkels werden gesloten en waar de 45 winkels die in 2024 zullen dichtgaan zich bevinden. Maar er werden ook nieuwe winkels geopend: afgelopen jaar ging het om elf winkels, en voor dit jaar staan er in ieder geval nog eens zes openingen op het programma.