Twinkle | Digital Commerce

iDeal-opvolger wero is gestart in Duitsland

2024-07-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

De nieuwe Europese betaaldienst wero, de opvolger van iDeal, is deze week officieel gelanceerd in Duitsland. Tegen het eind van de maand zal het ook beschikbaar zijn in België. Dat meldt het European Payments Initiative (EPI).

De betaaloplossing is in eerste instantie geïntroduceerd bij klanten van de Duitse bankengroep waaronder Sparkassen, Volksbanken en Raiffeisenbanken vallen. Deutsche Bank zal later dit jaar volgen. Eind deze maand kunnen Belgen die bankieren bij KBC ook van de dienst gebruikmaken. Wero zal vervolgens in het najaar van start gaan in Frankrijk, daar zijn momenteel al pilots gaande. In de komende zes maanden zullen alle banken die zijn aangesloten bij EPI in deze drie landen het systeem integreren, aldus het EPI.

P2P transacties

In eerste instantie kan men wero gebruiken voor peer to peer (p2p) transacties, waarbij particulieren met behulp van een telefoonnummer of QR-code eenvoudig geld kunnen overmaken ­– vergelijkbaar met systemen als Tikkie. Vanaf 2025 worden meer features toegevoegd, waaronder online betalingen naar kleinere merchants en de mogelijkheid om terugkerende betalingen voor onder andere diensten en abonnementen te automatiseren. In nog weer later stadium volgen betalingen in apps van derden, betalingen in de winkel, buy-now-pay-later diensten, loyalty programma’s en meer.