Twinkle | Digital Commerce

Uber Eats-bezorgers gaan boodschappen doen

2024-06-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:22

Bezorgers van Uber Eats krijgen er binnenkort een taak bij. Zij gaan – als onderdeel van een nieuwe service – boodschappen voor klanten doen en bezorgen.

Daarmee volgt Uber Eats het voorbeeld van concurrent Just Eat Takeaway.com, dat al langer boodschappen verzamelt en bezorgt voor klanten.

De koeriers ontvangen een geschatte tijd om de bestelling op te halen. Zij picken de orders zelf, lopen dus door de supermarkt om boodschappen te doen, rekenen af en bezorgen de boodschappen bij de klant.

Volgens Uber Eats is de nieuwe service ook een manier om kleinere retailers – die moeite hebben om een eigen online kanaal op te zetten – te helpen. Volgens Susan Anderson, bij Uber verantwoordelijk voor de boodschappen- en retaildivisie is er veel vraag van kleine retailers naar een dergelijke optie. Uber Eats springt dis in dat gat.

Aanpassingen

Om zaken voor bezorgers nog ingewikkelder te maken, heeft Uber Eats ook een aanvullende dienst aan de service toegevoegd. Met ‘Active Order Adjustments’ kunnen klanten hun order aanpassen, terwijl de bezorger bezig is deze te picken. Dit geeft volgens Uber Eats ook de mogelijkheid voor bezorgers om te communiceren met klanten, bijvoorbeeld als hij of zij niet zeker weet hoe rijp de bananen moeten zijn.

Het is niet bekend welke retailer als eerste met de ‘Courier Pick & Pack’ service van Uber Eats aan de slag gaat. Vooralsnog is niets bekend over plannen om dit in Europa te introduceren.

De service wordt in Europa geïntroduceerd. Het is nog niet bekend welke retailers deelnemen, noch in welke landen dit exact wordt gelanceerd. In de Verenigde Staten, Australië en Japan doet Uber Eats de boodschappenbezorging al wat langer.