Twinkle | Digital Commerce

Superdry mag herstructureringsplan definitief uitvoeren

2024-06-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Superdry heeft toestemming gekregen van het Hooggerechtshof voor het uitvoeren van zijn herstructureringsplannen. Eerder kreeg het modemerk al groen licht van de schuldeisers en aandeelhouders.

Volgens Retail Gazette zullen er huurverlagingen voor 36 Britse winkels plaatsvinden, waaronder 12 winkels die een verlaging van de huur tot nul krijgen. Daarnaast komt er een kapitaalverhoging van medeoprichter Julian Dunkerton, nog voordat hij op 15 juli de notering aan de London Stock Exchange zal schrappen.

Nieuwe IT-directeur

Superdry heeft Dafydd Moore aangenomen als nieuwe wereldwijde technologiedirecteur, meldt Retail Gazette. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het inzetten van technologie om de bedrijfsprestaties te verbeteren, de efficiëntie te verhogen en de klantervaringen te verbeteren. Voordat hij bij Superdry kwam, werkte Moore sinds augustus 2022 voor Halfords als directeur IT-strategie en -architectuur.

Plan van aanpak

In januari dit jaar gaf het modemerk al een update waarin tegenvallende financiële resultaten, zowel via eigen kanalen als via wholesale, bekend werd gemaakt. Die onzekerheid zorgde ervoor dat het bedrijf halverwege maart hulp ingeschakeld heeft om de kosten te drukken. Optimalisatie van het onroerend goed, besparingen in de logistiek en distributie én betere inkoop zouden onderdeel zijn van dit kostenbesparende plan. In april dit jaar kwam Superdry met het herstructuringsplan, dat nu uitgevoerd mag worden.