Twinkle | Digital Commerce

Superdry kondigt herstructureringsplan aan

2024-04-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Modemerk Superdry heeft een herstructureringsplan aangekondigd waaruit blijkt dat er gesneden gaat worden in de huurprijzen en kosten. Daarnaast komt er een kapitaalverhoging en wordt de notering aan de Londense beurs geschrapt.

In een persbericht meldt de onderneming dat het herstructureringsplan een belangrijk onderdeel is van het eerder aangekondigde ‘turnaround-plan’. Ook omvat het plan maatregelen zoals verbeterde productassortimenten en een herverdeling van de marketinguitgaven. De implementatie van het herstructureringsplan zal naar verwachting in juni 2024 worden afgerond en heeft volgens de keten ‘waarschijnlijk’ geen invloed op de normale bedrijfsvoering van Superdry.

Ruim een jaar onzekerheid

Vorig jaar januari gaf het modemerk een update waarin tegenvallende financiële resultaten, zowel via eigen kanalen als via wholesale, bekend werden gemaakt. Die onzekerheid zorgde ervoor dat het bedrijf halverwege maart hulp ingeschakeld had om de kosten te drukken. Aan het begin van de zomer werd bekend gemaakt dat de modeketen in gesprek was met investeerders om aandelen te verkopen en zo aan nieuw kapitaal te komen. In augustus bleek de modeketen een nieuwe financiering van omgerekend 29 miljoen euro ontvangen te hebben.