Twinkle | Digital Commerce

Koopjedeal stopt, kort na boete ACM

2024-06-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Aanbiedingensite Koopjedeal stopt ermee. De webshop – onderdeel van de Jamani Group – kreeg vorige week een boete van de ACM vanwege nepkortingen.

Of die nepkortingen ook de reden zijn dat de eigenaren van Koopjedeal nu hebben besloten de stekker eruit te trekken is niet bekend. Op de site zelf is alleen een boodschap te zien dat Koopjedeal stopt, en dat er een opheffingsverkoop is. Koopjedeal heeft de boete van de ACM niet erkend, en kan deze dus nog aanvechten. Het gaat om een bedrag van 163.000 euro.

Wat wel opvallend is, is dat Koopjedeal niet de enige webshop van de Jamani Group is die stopt. Naast Koopjedeal behoren ook Dekbed Discounter, De Arend en 123vloerkleed.nl bij de groep. Twinkle meldde eerder deze week dat ook die laatste webwinkel de deuren zal sluiten. Daarover hebben we het bedrijf om opheldering gevraagd, vooralsnog zonder succes.

Het stoppen van Koopjedeal kent daarnaast een opvallende parallel met vijf jaar geleden. Toen ging het bedrijf failliet, óók na een tik op de vingers van diezelfde marktwaakhond. Destijds ging het om klachten over leveringen en retouren, daar houdt de vergelijking dus verder ook op.

Dekbed Discounter (dat toen nog niet onder de vlag van de Jamani Group opereerde) nam de webshop destijds over uit het faillissement.