Twinkle | Digital Commerce

Webshop Scotch & Soda blijft in de lucht

2024-06-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

De online activiteiten van Scotch & Soda worden overgenomen door United Legwear & Apparel Europe. Bluestar Alliance, de huidige eigenaar van de winkelketen, blijft de merkrechten behouden.

Dit meldt Fashion United. Het Amerikaanse bedrijf benoemt United Legwear & Apparel Europe als licentiehouder voor de e-commerce activiteiten met het plan om de belangrijkste retailmarkten te versterken en digitale groei snel en strategisch te stimuleren.

Mogelijke doorstart in andere landen

Bluestar Alliance United geeft volgens Fashion United in een persbericht aan dat Legwear & Apparel Europe een sterke en financieel zekere partner is voor Europa. ‘We blijven ons inzetten om een sterke aanwezigheid in Europa te behouden, inclusief Nederland, waar Scotch & Soda een belangrijke plaats inneemt.’ Hoewel de Noord-Europese tak niet doorstart, betekent dit niet dat de keten in alle getroffen markten verdwijnt. Zo kijken de curatoren naar een mogelijke doorstart in Duitsland en Oostenrijk.

Geen overname van het merk

Gisteren nog werd bekend dat het niet gelukt is een doorstart voor Scotch & Soda, dat vorige week opnieuw failliet verklaard werd, te realiseren. Volgens de curatoren waren er wel geïnteresseerden in een doorstart, maar haakten zij af nadat bleek dat een overname van het merk Scotch & Soda er niet in zat.