Twinkle | Digital Commerce

Colruyt’s Collect&Go kiest voor gekoelde lockers om bestellingen af te halen

2024-05-23
1000562
  • 1:03

Collect&Go, de online boodschappendienst van de Colruyt Group, test een nieuwe service in Gent. Daar kunnen klanten hun online boodschappen afhalen in speciale gekoelde lockers.

Volgens Colruyt gaat het om een supermarktprimeur in België. Het bedrijf werkt daarvoor samen met Okay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group.

De lockers worden permanent gekoeld op 4 graden. Volgens Colruyt zitten producten nooit langer dan 4 uur voor het gekozen tijdsslot in de locker.

De nieuwe service moet ervoor zorgen dat klanten ook online bestelde verse producten snel in huis kunnen hebben: ‘We zien dat onze klanten in de stad minder vaak grote boodschappen doen en ze dus eerder meerdere keren per week een buurtwinkel bezoeken. Klanten die meer op het platteland wonen, die hebben dan weer nood aan verse producten in het midden van de week. Voor beide doelgroepen testen we nu een snelle en makkelijke oplossing om hun producten op te halen of thuis geleverd te krijgen op een moment dat het voor hen best past’, stelt Leen de Dobbeleer, hoofd innovatie bij Collect&Go.

Klanten kunnen voor de nieuwe service kiezen uit een assortiment van 1.200 producten, waarbij de focus ligt op verse producten, vlees, vis en convenience.