Twinkle | Digital Commerce

Bever koopt buitenkleding van consumenten terug

2024-05-23
1000563
  • [nieuws]
  • 1:14

Buitenwinkel Bever heeft een pilot gelanceerd om buitenkleding van consumenten terug te kopen. Met “Bever Koopt Terug” wil de buitenwinkel consumenten motiveren om nog bewuster met producten om te gaan.

Volgens Bever bezitten veel mensen kledingstukken die nog in goede staat verkeren, maar niet meer worden gebruikt. Om te voorkomen dat deze kleding uiteindelijk in de prullenbak belandt, wil de buitenwinkel de items een tweede leven geven door ze over te kopen. De kleding wordt eerst gekeurd om vast te stellen of deze voldoet aan de Bever-kwaliteit. Is dit het geval, dan wordt het gewassen in de Bever Wasservice en vervolgens in de winkel opgehangen als “2e Buitenkans”.

Duurzame initiatieven

Volgens Albert Scholte, ceo van Bever, is dit een van de vele duurzame initiatieven die de buitenwinkel in de afgelopen jaren heeft geïntroduceerd. ‘We doen continu ons best om het beter te doen voor buiten’, aldus Scholte. ‘Door klanten een eenvoudige manier te bieden om hun spullen in te leveren, hopen we een verschuiving in koopgedrag te bewerkstelligen. En we hopen oprecht dat ook dit initiatief door anderen wordt gekopieerd.’

Pilot alleen in Houten

Momenteel is deze pilot enkel nog in de vestiging in Houten mogelijk en geldt het alleen voor kledingmerken die bij Bever worden verkocht. Kleding die gerepareerd moet worden, kan wel ingeleverd worden, maar dan in het hergebruik-inleverpunt dat in iedere Bever-winkel te vinden is. De kans is groot dat Bever binnenkort ook andere buitenproducten gaat overkopen.