Twinkle | Digital Commerce

Whoppah haalt groeigeld op om winst te maken

2023-09-13
1000561
  • [nieuws]
  • 1:04

Tweedehands marktplaats Whoppah heeft in een nieuwe investering ronde 4,7 miljoen euro aan groeigeld opgehaald. Daarmee wil het bedrijf komend jaar winstgevend worden.

Dat Whoppah überhaupt groeigeld weet op te halen, is al nieuws op zich. Investeerders staan momenteel niet in de rij om geld te steken in jonge bedrijven. In Whoppah dus wel, en daar is oprichter en ceo Thomas Bunnik maar wat blij mee: ‘We zijn heel erg trots op ons team voor de geweldige progressie wederom dit jaar en zeer dankbaar voor onze klanten in binnen- en buitenland. Bovendien zijn we ontzettend blij met deze nieuwe investeringsronde en het vertrouwen van onze investeerders in deze uitdagende economische tijden. Door ruime interesse hebben we meer opgehaald dan de beoogde 4 miljoen euro.’

Volgens Bunnik kiest Whoppah er eerst voor om winst te maken met deze investering. Volgend jaar wil het bedrijf nog eens 20 miljoen euro ophalen. Dat geld wordt vervolgens gestoken in uitbreiding en opschaling van het platform. Het bedrijf wil in ieder geval uitbreiden naar Frankrijk en Italie.

Het is niet bekend van welke investeerders het groeigeld nu komt. Whoppah heeft meerdere bekende Nederlanders als investeerder achter zich, waaronder Winston en Renate Gerschtanowitz, Wilfred Genee, Nick Schilder en John de Mol.