Twinkle | Digital Commerce

TOM bv met Poolse webshops nu beschikbaar in zes talen

2021-05-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

Tom Omnichannel Management (TOM) lanceert een Poolse variant van zijn webshops. De internationale groei-ambitie van het bedrijf uit het Noord-Brabantse Bladel wordt hiermee opnieuw kracht bijgezet: eerder dit jaar werd de Spaanstalige variant geopend.

TOM begon in 2010 met haar webshops en is met name actief op het gebied van vrijetijdsartikelen, met webshops als Internet-bikes.com en Internet-toys.com. Inmiddels heeft het bedrijf vijftien webshops en een assortiment van zo’n 1,5 miljoen producten. De webshops van de nummer 69 in de Twinkle100 zijn momenteel beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en nu dus ook Pools.

De uitbreiding naar Polen komt niet uit de lucht vallen: in 2019 gaf CEO Tom te Riele al aan de Spaanse en Poolse markt te zien als ‘hele interessante markten’. Te Riele: ‘Door in te spelen op de wensen van internationale klanten zorgen we ervoor dat we blijven groeien, zodat we nóg meer mensen zo snel mogelijk van hun favoriete producten kunnen voorzien.’

Naast de vertaling van de webshops in de Poolse taal, heeft het bedrijf zich ook aangesloten bij twee Pools-georiënteerde marktplaatsen. Zo zijn de producten van TOM nu ook via Amazon Polen te koop. Daarnaast heeft TOM zich aangesloten bij Allegro, een Poolse online marktplaats die maandelijks zo’n 200 miljoen bezoekers trekt. Dat laatste gegeven zorgt ervoor dat Allegro een van de tien best bezochte online marktplaatsen ter wereld is.

Beeld: still uit bedrijfsfilm TOM bv