Twinkle | Digital Commerce

Amazon breidt uit naar Polen

2021-01-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Online gigant Amazon is begonnen met de lancering van Amazon.pl. Het is nog niet bekend wanneer de Poolse site live gaat.

Poolse klanten konden al wel bestellen bij Amazon, maar dat was alleen mogelijk via de Duitse site. De retailer heeft nu de eerste stap gezet voor een Poolse site door verkooppartners te werven. Zij kunnen zich vanaf nu registeren als seller. Alex Ootes, vice president EU expansion laat in een persbericht weten: ‘Amazon ondersteunt al vele jaren Poolse klanten en helpt producten van Poolse ondernemers te verkopen in onze Europese winkels. De volgende fase is de introductie van een volledig winkelaanbod voor consumenten in Polen en het is nu tijd om deze stap te zetten.’

Hoewel Amazon geen Poolse website had, heeft het al wel negen fulfilmentcentra in het land. Daarmee creëerde het bedrijf meer dan 18.000 vaste banen. Het tiende fulfilmentcenter, dat meer dan 1.000 nieuwe banen zal opleveren, wordt in 2021 geopend in Swiebodzin.

Het grootste e-commerceplatform van Polen, Allegro, zag zijn aandelen met meer dan 7 procent dalen na de aankondiging van Amazon om naar Polen uit te breiden. ‘Allegro zal gedwongen worden om een breder scala aan gratis leveringsopties aan te bieden, wat de logistieke kosten zal verhogen’, aldus mBank-analist Pawel Szpigiel tegen Gadgets360. In Twinkle 1, die afgelopen dinsdag verscheen, lees je meer over Allegro.