Twinkle | Digital Commerce

Blokker opnieuw in de problemen

2024-08-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

De resultaten van winkelketen Blokker blijven achter bij de verwachting. Volgens het jaarverslag van moederbedrijf Mirage Retail Group zullen er in het najaar van 2024 maatregelen genomen moeten worden als het de komende maanden niet beter gaat.

Volgens RTL Nieuws waarschuwt accountant KPMG dat het bedrijf dan mogelijk zijn verplichtingen niet na kan komen en stelt voor dat het moederbedrijf bedrijfsonderdelen verkoopt. Mirage Retail Group is ook eigenaar van Intertoys, de Nederlandse tak van Miniso en van MRG Logicstics (voormalig dc van Blokker). Blokker boekte vorig jaar een verlies van 2 miljoen euro op een omzet van 345 miljoen euro. Ook het moederbedrijf boekte een fors verlies, maar wordt overeind gehouden door leningen van investeerders en door Intertoys dat wel winst boekt, aldus RTL Nieuws.

In de etalage

Vorig jaar augustus werd bekend gemaakt dat Intertoys in de etalage stond. Michiel Witteveen, toen nog ceo van Mirage, bevestigde dat de andere ketens op termijn ook verkocht zullen worden. De verkoop van speelgoedketen Intertoys ging echter op het laatste moment niet door. Februari 2024 werd bekend dat Blokker zelf in de etalage stond. Uiteindelijk heeft de Amerikaanse investeringsmaatschappij Gordon Brothers gezorgd voor een werkkapitaalfinanciering met een looptijd van drie jaar, waardoor Blokker ‘gered’ was.