Twinkle | Digital Commerce

Webshop Frank failliet verklaard

2022-12-22
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

De Groningse webwinkel Frank is failliet verklaard. De webshop wordt momenteel nog in de lucht gehouden, met oog op een mogelijke doorstart.

Ongeveer dertig werknemers verliezen hun baan, schrijft RTV Noord. Dat aantal was al flink uitgedund, eerder werkten zo’n 175 mensen bij het bedrijf.

Frank – nummer 118 van de Twinkle100 – was een webshopbedrijf met tientallen verschillende webshops. Het platform had een uitgebreid en breed assortiment. Voor een exacte reden van het faillissement is het nog te vroeg, maar curator Jasper Gevers geeft aan RTV Noord wel mogelijke oorzaken. ‘Veel webshops hebben na corona grote voorraden aangelegd. Daar blijven ze nu vaak mee zitten. Dat is lastig, want dan zit je geld in de voorraden vast.’ Ook hebben veel webshops het volgens hem momenteel moeilijk.

Frank werd in 2008 opgericht door ondernemer Reinier de Jonge. Later kwam Benjamin Derksen bij het bedrijf. Begin 2021, bijna twee jaar voor het faillissement dus, verkochten Derksen en De jonge de webshop aan Jeffcommerce in Capelle aan den IJssel.