Twinkle | Digital Commerce

Bastiaan van Loon nieuwe ceo VanHaren

2024-04-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:17

Schoenenretailer VanHaren heeft sinds begin dit jaar een nieuwe ceo. Bastiaan van Loon leidt het bedrijf. Hij is opvolger van Han Sterk, die vorig jaar vertrok naar Norah.

Van Loon beklede eerder directiefuncties bij onder andere Vomar, Aldi en Gall & Gall en is na een ‘intensief inwerktraject’ bij moederbedrijf Deichmann en VanHaren per januari begonnen bij het bedrijf.

Hij laat weten: 'Met veel trots en energie ben ik deze functie gestart. VanHaren is in Nederland echt een begrip binnen retail en ook in België is VanHaren, met 56 winkels, ondertussen goed in markt verankerd. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het getalenteerde team van VanHaren om onze visie te realiseren en een uitzonderlijke ervaring te bieden aan onze klanten. Persoonlijk wil ik mensen om mij heen inspireren om het beste uit zichzelf te halen en om vanuit intrinsieke doelen te werken. Gelukkig sluit dit goed aan bij de bedrijfscultuur van VanHaren.’

De nieuwe ceo is de opvolger van Han Sterk, die halverwege vorig jaar bekendmaakte te vertrekken bij de retailer. Sterk was de opvolger van Krein Bons, die het bedrijf in 2022 verliet.

Nieuw winkelconcept

VanHaren maakt vandaag ook de cijfers van boekjaar 2023 bekend. In dat jaar zag het bedrijf in Nederland de omzet met 8,9 procent stijgen tot bijna 211 miljoen euro. Het bedrijf investeert de komende tijd in een nieuw winkelconcept, met meer aandacht voor de routing, beleving en gemak. Ook blijft er aandacht voor de webshop en digitale diensten zoals ‘ship to home’.