Twinkle | Digital Commerce

Babboe roept meer modellen terug, kan verkoop weer hervatten

2024-04-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Bakfietsmerk Babboe roept meer fietsmodellen terug. In totaal worden nu ongeveer 22.000 bakfietsen teruggeroepen en vervangen. Ondertussen is het bedrijf in de afrondende fase beland van het onderzoek naar de veiligheid van de bakfietsen.

Dat laat het bedrijf weten in een statement. In eerste instantie riep Babboe twee modellen terug, omdat niet met zekerheid kon worden gezegd dat de fietsen veilig waren. Nu worden nog eens zes modellen teruggeroepen en vervangen.

Voor andere modellen geldt dat deze na een controlebeurt of reparatie weer mogen worden gebruikt. Hiervoor komt een Babboe-monteur bij mensen aan huis. Sinds de problemen bij Babboe aan het licht kwamen is het bedrijf een intern onderzoek gestart, in samenwerking met moederbedrijf Accell Group. Ook is het bedrijf in afstemming met de NVWA in de afrondende fase in een onderzoek naar de veiligheid van de bakfietsen. Volgens Babboe kan het inmiddels de verkoop weer hervatten.

De verkoop van de bakfietsen van Babboe ligt sinds half februari stil nadat er honderden klachten binnenkwamen over onder andere kapotte fietsframes.