Twinkle | Digital Commerce

Tiny Library haalt investering van 1,4 miljoen euro op

2024-02-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Het Nederlandse verhuurplatform voor baby- en kinderproducten Tiny Library heeft 1,4 miljoen euro opgehaald. Met het geld kunnen het magazijn, het platform en het assortiment verder uitgebreid worden.

Oprichter en ceo Julie Munneke-Tromp vertelt in een interview met MT/Sprout dat ze van het opgehaalde kapitaal 20 procent wil gebruiken om het in september geopende refurbishmentcentrum in Weesp verder op te schalen. Daarnaast gaat 55 procent naar het optimaliseren van het techplatform om het gebruiksvriendelijker te maken en de overige 25 procent gaat naar het realiseren van een nog breder assortiment. Volgens haar zijn de omzet, de klanten en de merkpartners van het bedrijf het afgelopen jaar al meer dan verdubbeld. Ruim 10.000 ouders shoppen bij het bedrijf en het assortiment groeide naar 550 producten van 60 premiummerken, vertelt ze aan MT/Sprout.

Ook geeft ze aan dat ze voor Tiny Library bezig is met een roadmap om naar Duitsland te gaan. De verwachting is hoog, zeker omdat enkele concurrenten er goede zaken doen. ‘Er zit ook nog veel potentie in Nederland. We willen eerst hier de basis sterk neerzetten en daarna de grens over’, aldus Munneke-Tromp in het interview.

Tiny Library is in 2019 opgericht om ouders te helpen aan een complete babyuitzet, waarbij je de spullen leaset. Is je kindje eruit gegroeid, dan kunnen de spullen teruggestuurd worden. Zij checken en reinigen de spullen en verhuren het vervolgens aan andere ouders.