Twinkle | Digital Commerce

Domino’s komt met bezorgfiets met ingebouwde pizza-oven

2024-01-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Domino’s Pizza heeft een nieuwe bezorgfiets geïntroduceerd die is uitgerust met een ingebouwde pizza-oven.

Die oven bakt de pizza niet af, maar zorgt er wel voor dat de bestelling warm en vers bij de klant wordt bezorgd. De oven houdt een temperatuur vast van 68 graden gedurende de gehele bezorgrit. Daarnaast is de fiets uitgerust met een ventilatiesysteem die ervoor zorgt dat vocht en stoom wordt vrijgelaten. Een stabilisator zorgt ervoor dat de pizza geen Calzone wordt.

De fiets is momenteel alleen beschikbaar als demo-exemplaar maar het bedrijf is wel van plan om deze in verschillende markten uit te brengen, waaronder Nederland.

Volgens Domino’s heeft de DxB, zoals de fiets wordt genoemd, de potentie om hét bezorgvoertuig van de toekomst te worden.

Manon Stoutjesdijk, PR specialist bij Domino’s: 'Al onze pizza’s worden vers bereid nadat een klant een bestelling plaatst. Met onze efficiënte werkwijze, kunnen we ervoor zorgen dat onze pizza’s warm en snel bij de klant komen. Elke minuut daarin telt, want: pizza’s zijn het lekkerst wanneer ze direct uit de oven komen. Daarom is een oven op de fiets wat ons betreft dé innovatie van de toekomst.'

Beeld: Domino's

In de onderstaande video zie je de fiets in actie.