Twinkle | Digital Commerce

Frasers neemt luxe modeplatform Matches Fashion over

2023-12-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

De Britse Frasers Group heeft zich versterkt met online luxe modeplatform Matches Fashion. Het bedrijf wordt voor 52 miljoen pond overgenomen.

De overname was nodig voor Matches Fashion, dat al langere tijd verlies lijdt. In het afgelopen boekjaar ging het om een verlies van 33,5 miljoen pond.

Het bedrijf werd in 1987 opgericht in het Verenigd Koninkrijk maar behaalt inmiddels het gros van zijn omzet uit het buitenland. In totaal levert Matches Fashion aan 150 landen buiten het Verenigd Koninkrijk.

Met de overname wil Frasers zijn luxe-aanbod versterken, stelt ceo Michael Murray van de groep: ‘Matches is altijd toonaangevend geweest op het gebied van online luxe retail en heeft ongelooflijke relaties met zijn merkpartners. Deze overname zal het luxe aanbod van Frasers versterken, onze relaties verder verdiepen en onze missie versnellen om consumenten toegang te bieden tot de beste merken ter wereld. We hebben er vertrouwen in dat we, door gebruik te maken van ons toonaangevende ecosysteem, synergiën zullen ontsluiten en winstgevende groei voor Matches zullen stimuleren.’