Twinkle | Digital Commerce

Matches Fashion blijkt toch geen match voor Frasers

2024-03-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Het is de Britse Frasers Group niet gelukt om het recent overgenomen Britse Matches Fashion winstgevend genoeg te maken. Het online luxe modeplatform sluit daarom zijn deuren.

Dit bevestigt Frasers Group in een verklaring. Vorig jaar december kwam het nieuws naar buiten dat Matches Fashion voor 52 miljoen pond was overgenomen door Frasers. Die overname was nodig voor het luxe modeplatform, dat al langere tijd verlies lijdt. In het afgelopen boekjaar ging het om een verlies van 33,5 miljoen pond. Met de overname wilde Frasers zijn luxe-aanbod versterken, gaf Michael Murray, ceo van Frasers, toen aan. ‘We hebben er vertrouwen in dat we, door gebruik te maken van ons toonaangevende ecosysteem, synergiën zullen ontsluiten en winstgevende groei voor Matches zullen stimuleren’, aldus Murray.

Voor Matches Fashion kwam de overname echter te laat, blijkt nu volgens de verklaring van Frasers Group: ‘Sinds Frasers Group Matches heeft overgenomen, heeft het bedrijf consequent de doelstellingen van het businessplan niet gehaald en is het, ondanks de steun van de groep, aanzienlijke verliezen blijven lijden. Terwijl het managementteam van Matches heeft geprobeerd een manier te vinden om het bedrijf te stabiliseren, is het duidelijk geworden dat er te veel verandering nodig zou zijn om het te herstructureren, en dat de voortdurende financieringsbehoeften veel hoger zouden zijn dan de bedragen die de groep overweegt levensvatbaar zijn.’