Twinkle | Digital Commerce

Shopopop breidt samenwerking met Collect&Go uit

2023-11-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Social crowdshoppingplatform Shopopop gaat zijn partnership met Collect&Go (van het Belgische Colruyt) uitbreiden naar onder andere Hasselt, Oostende en rondom Brussel. Hiermee komt het aantal afhaalpunten voor particuliere bezorgers op 35.

Shopopop biedt last-mile delivery aan door gebruik te maken van crowdshipping. Wat betekent dat particulieren pakketten of boodschappen meenemen voor andere particulieren, op routes die ze normaal gezien toch zouden afleggen. Deze pakketten of boodschappen bezorgen ze binnen een straal van ongeveer twintig kilometer, in ruil voor een vergoeding. Op die manier kan Shopopop binnen drie uur leveringen aan huis bezorgen.

Antoine Cheul, co-founder van Shopopop, ziet nog veel mogelijkheden in de Benelux voor crowdshipping: ‘Deze verstevigde samenwerking is opnieuw een stap vooruit om de last-mile delivery in Europa duurzamer en menselijker te maken. Dit past in onze expansieplannen om Shopopop in Europa verder te ontwikkelen en de geprefereerde partner voor duurzame last-mile delivery te worden. In de Benelux is crowdshipping nog niet zo ingeburgerd als in Frankrijk, maar we timmeren stevig aan de weg en zetten grote stappen.’