Twinkle | Digital Commerce

Ruim een miljoen meer iDeal-transacties tijdens Black Friday

2023-11-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

Betaaldienst iDeal kent een absolute recordweek op gebied van betaaltransacties. Op Black Friday verwerkte de dienst maar liefst 7,13 miljoen transacties. Ruim één miljoen meer dan vorig jaar.

De steeds verdere spreiding van Black Friday-acties heeft zijn effect op de transacties bij iDeal. Zo is te zien uit de dagelijkse update die het bedrijf deze periode geeft. Eerder werd al bekend dat er de dagen voorafgaand aan Black Friday meer transacties waren dan vorig jaar. Nu de Black Friday-week bijna voorbij is, kunnen we concluderen dat het hier om bijna alle dagen gaat. Alleen afgelopen woensdag waren er minder transacties, donderdag ging het om een gelijk aantal.

Vergelijken we de data van nu met de transactiecijfers van vorig jaar, dan valt op dat er in de week tot en met Black Friday 1,67 miljoen meer transacties waren dan vorig jaar. Vergeleken met ‘coronajaar’ 2020 – toen er een gedeeltelijke lockdown gold – is er een stijging van bijna 29 procent in transacties te zien. Van 27,77 miljoen toen naar 37,5 miljoen nu.

Overigens houdt iDeal ook de cijfers van de dagen na Black Friday - inclusief vandaag Cyber Monday – bij. Afgelopen weekend verwerkte de betaaldienst respectievelijk 4,84 miljoen (zaterdag) en 4,93 miljoen (zondag) transacties. Beiden ruim een half miljoen meer dan vorig jaar. Cyber Monday zelf is vanzelfsprekend nog niet bekend. Die voegen we morgen als update aan dit artikel toe.

Update 28/11

Ook de iDeal-cijfers van Cyber Monday zijn inmiddels bekend. 5,12 miljoen transacties werden die dag verwerkt. Vorig jaar waren dat er nog 4,48 miljoen.