Twinkle | Digital Commerce

MediaMarkt start in maart met marktplaats

2023-10-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Het is – eindelijk – bekend wanneer MediaMarkt met de Nederlandse marktplaats start. In maart 2024 wordt het platform opengesteld voor externe verkopers.

Dat schrijft De Telegraaf. Het was al langer bekend dat MediaMarkt een marktplaats wil openen in Nederland. Enkele maanden geleden schreven we nog dat Nederland als eerste op de roadmap stond voor de lancering, samen met Italië.

MediaMarkt’s  moederbedrijf Ceconomy liet destijds weinig los over een exacte startdatum, maar Remko Rijnders, ceo van MediaMarkt Benelux doet dat in gesprek met De Telegraaf dus wel. MediaMarkt zet in de marktplaats in eerste instantie in op een assortiment gaming, notebooks, monitoren en accessoires, en denkt daarbij een groot voordeel te hebben ten opzichte van andere grote platforms: ‘Wie het koopt, kan het bij ons ook in de winkel ophalen, terugbrengen, of aanbieden voor reparatie. Dat is wat andere onliners niet kunnen’, aldus Rijnders.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de marktplaats het online omzetaandeel bij MediaMarkt zal doen stijgen. Die is volgens Rijnders momenteel nog zo’n 33 procent. Over vijf jaar moet online goed zijn voor de helft van de omzet.

In Duitsland, Oostenrijk en Spanje heeft MediaMarkt al een marktplaats.